Duurzame nano infraroodverwarming

Vragen en antwoorden

Klik op een vraag hieronder om het antwoord te lezen. Staat uw vraag er niet bij, mail ons dan gerust. U krijgt binnen 2 werkdagen een reactie.

 • Wat is het verschil tussen traditionele verwarming (convectie) en infraroodverwarming?

  Traditionele verwarming is convectieverwarming, dat betekent dat de lucht wordt verwarmd. Infraroodverwarming verwarmt juist alle voorwerpen en oppervlakken (vloer, muren, meubels, etc) in de ruimte door infraroodstraling. Deze objecten nemen de warmte op en geven het op hun beurt weer gelijkmatig af aan de lucht in de ruimte. Dit hele proces geeft een comfortabel binnenklimaat en vermindert circuleren van stof. Daarbij wordt de lucht minder droog dan bij traditionele verwarming. Ook is deze manier van verwarmen veel minder gevoelig voor kou bij tocht, want de warmte zit immers in de objecten en niet in de lucht.

 • Wat houdt nano infrarood in?

  Nanotechnologie is een specialistische technologie waarbij materiaal op zeer kleine schaal wordt bewerkt, op miljardste van een meter. Dit kan worden gebruikt om producten sterker of waterafstotend te maken bijvoorbeeld, maar ook om producten te verbeteren.

  Nano infrarood
  Door de unieke eigenschappen van nanotechnologie te combineren met infrarood was het mogelijk om de bestaande infraroodtechnieken te verbeteren. Onze producent Degree-n heeft een dispersie ontwikkeld, die geoptimaliseerd is voor de opwekking van stralingswarmte met een hoog rendement. Er wordt een hoger rendement bereikt met onze nano ir-panelen vergeleken met traditionele infraroodwarmtepanelen. Dus er wordt meer stralingswarmte geproduceerd bij een lager energieverbuik. Onze ir-panelen hebben een energieverbuik van 15 watt per m2. Tradiotionele ir-panelen zonder nanotechnolgie verbruiken maar liefst 40 tot 175 watt per m2. Dat is wel drie tot twaalf keer zoveel. Daarbij straalt de warmte van onze nano-panelen onder een hoek van 160 graden in plaats van de hoek van 90 graden van gewone panelen. De warmte van de ir-panelen straaalt dus onder een grotere hoek uit en heeft daardoor een groter bereik. Lees meer op de pagina Nano infrarood.

 • Verwarmen infrarood panelen mijn kamer / ruimte voldoende?

  Onze nano infrarood verwarmingspanelen kunnen zeker als verwarming voor uw woning of kantoor worden gebruikt. Het is belangrijk om de warmtebehoefte van iedere kamer goed te berekenen. De panelen zijn ideaal voor uw badkamer of thuiskantoor. De inraroodpanelen zijn natuurlijk ook heel geschikt om te gebruiken als bijverwarming, als aanvulling op uw centrale verwarming, gasverwarming of ander systeem. De panelen zijn heel handig om te gebruiken als aanvulling op uw vloerverwarming, aangezien vloerverwarming vaak een lage temperatuur verwarming is.

 • Wat zijn de kosten voor verbruik?

  Hier is geen eenduidig antwoord op te geven gezien de verscheidenheid in volume, isolatie en warmtebehoefte die voor ieder huishouden anders is. Gemiddeld wordt bij Degree-n in toepassingen in Nederland gerekend met +/- 3500W aan vermogen voor een eensgezinswoning. Er vanuitgaand dat een gemiddelde warmtevraag van 6 uur per dag á 200 dagen per jaar optreedt komt dit neer op een jaarlijks beoogd verbruik van 4200kWh. Met een gemiddelde prijs van €0,21 per kWh bedraagt de verwarmingsrekening zo'n €882,00 per jaar voor een ééngezinswoning. Voor advies kunt u contact met ons opnemen via mail of telefoon: +31 (0) 13 234 0194.

 • Zijn er onderhoudskosten?

  Er zijn geen onderhoudskosten! Dit is een groot voordeel van de ir-panelen. Periodiek onderhoud is niet nodig, andere systemen zoals een warmtepomp of een CV-systeem hebben dat wel. De panelen worden elektrisch aangesloten zonder bewegende onderdelen. Af en toe eens schoonmaken met een licht vochtige doek raden we wel aan, verder is er geen onderhoud nodig! Makkelijk toch?

 • Is infraroodstraling wel gezond?

  Infraroodstraling is elektromagnetische straling, dit is te vergelijkem met de straling van de zon. Infraroodverwarming maakt gebruik van langgolvige infraroodstralen, zogenaamde C-stralen. Deze C-stralen worden geabsorbeerd door het oppervlak van de huid, maar dringen niet diep naar binnen. Langgolvige infraroodstraling hebben geen negatieve effecten op organismen of mensen, deze stralen worden ervaren als uitermate aangename warmtestralen. Daarbij heeft infraroodstraling positieve effecten voor mensen met reumatische of astmatische klachten. Bekijk voor meer informatie de pagina Infraroodverwarming.

 • Hoeveel panelen heb ik nodig voor mijn situatie?

  Hoeveel nano infraroodverwarmingspanelen u nodig heeft hangt sterk af van de isolatiewaarde van uw ruimte (s), huis of bedrijf waar u de panelen gaat plaatsen.
  Indien u meerdere panelen wilt plaatsen of uw huidige verwarmingssysteem wilt vervangen door infrarood dan kunt u contact opnemen met ons, zodat wij u van deskundig advies voorzien.

 • Kan ik mezelf of kan mijn kind zich branden aan een ir-paneel?

  Er is geen risico op directe verbranding als het paneel aangeraakt wordt!
  De nano infraroodverwarmingspanelen van Degree-n zijn gecertificeerd en goedgekeurd door het Duitse TÜV keuringsinstituut. Zie voor details de pagina Garantie & Service.

  Gevaar voor verbranding kan alleen optreden bij voorwerpen die warmer zijn dan 125°C. Onze ir-panelen behalen een maximum temperatuur van ongeveer 115°C. We raden bevestiging van de panelen aan het plafond of op een minimum hoogte van 150cm boven het vloeroppervlak aan. Zo bereikt u een beter rendement, daarbij maakt dit het gebruik absoluut kindveilig.

 • 100% gasloos, hoe doe ik dat?

  Onze nano infraroodverwarmingspanelen bieden u een goed alternatief voor een CV-ketel of warmtepomp. Daarnaast heeft u natuurlijk warm water nodig en mogelijk gebruikt u gas ook om te koken. Uw warmwatervoorziening kunt u vervangen door een warmwaterapparaat (boiler). I.p.v. koken op gas, kunt u denken aan een elektrische, keramische of inductiekookplaat.

 • Kan ik de ir-panelen zelf monteren?

  Meestal kunt u onze ir-panelen zelf installeren. We leveren onze nano ir- panelen met een montageset, bestaande uit 2 beugels die beiden met schroeven en pluggen kan worden gemonteerd aan uw wand. Voor bevestiging aan het plafond bieden we handige magneten aan. De stekker steekt u daarna gewoon in een stopcontact óf u kunt deze direct aansluiten op een plafonddoos. In dat laatste geval heeft u mogelijk elektrisch bevoegd personeel nodig. Indien u uw hele woning of bedrijf van ir-panelen wilt voorzien, is het waarschijnlijk raadzaam om een deskundige te raadplegen. Wij kunnen u in contact brengen met een deskundige installateur, neem daarvoor s.v.p. contact met ons op via de mail.

 • Hoe stel ik de temperatuur van de panelen of ruimte in?

  Onze infraroodpanelen bevatten geen ingebouwde thermostaten of schakelaars. De belangrijkste reden hiervoor is dat dergelijke onderdelen een veel kortere levensduur hebben dan het nano ir-paneel zelf. Deze zijn dus verder aan vervanging toe. In onze webshop vindt u ook de thermostaten, schakelunits en acces points (domotica) om de panelen te bedienen.

  Eén paneel kunt u bedienen door:
  * Accespoint + actuator (schakelunit): bediening via de gratis app mogelijk.
  * Accespoint + actuator + thermostaat: bediening via de gratis app en thermostaat mogelijk.
  * Een schakelaar, dan kunt u de temperatuur niet regelen en geeft paneel standaard de maximale warmte af.

  U stelt de gewenste temperatuur (of -programma) op de thermostaat in en de schakelaars schakelen het paneel of de panelen aan, totdat de gewenste temperatuur is bereikt. Programma’s kunnen via het accespoint met de app geregeld worden.

  Wij adviseren u altijd één thermostaat per ruimte te nemen om handmatige bediening mogelijk te maken.

  Om de temperatuur te regelen van meerdere panelen, heeft u verder nodig:
  Eén accespoint + gratis app + per paneel een schakelunit (actuator).
  Indien gewenst een thermostaat per zone afhankelijk van het aantal zones.

  Wilt u hierover advies of heeft u nog vragen: mail ons op info@ikverwarmduuraam.nl.

 • Waar kan ik een paneel bekijken en kopen?

  U kunt de nano infraroodverwarmingspanelen bekijken in onze showroom: Tegels.com
  Nijverheidsweg 17
  5061 KK Oisterwijk

  Het kopen van onze nano ir-panelen doet u heerlijk vanuit uw huis in de webshop! Winkelen in onze webshop kan natuurlijk ook in de showroom, op vakantie of elke andere locatie met internet.

 • Wat is het verschil tussen onze ir-panelen van Degree-n en merken die te koop zijn bij de bouwmarkt bijvoorbeeld?

  In het doe-het-zelf kanaal kunt u veel verwarmingspanelen kopen van Aziatische makelij. Deze panelen bevatten vaak een aluminium voorzijde en een relatief hoog vermogen (1500 watt of meer). Het nadeel van deze aluminium voorkant is dat hierdoor het effect van de straling verloren gaat. De aluminium voorkant absorbeert de straling, wordt warm en verwarmt dus eigenlijk weer gewoon de lucht. Hierdoor ontstaat convectie, luchtstroming. Dus let voor uw aanschaf van infraroodpanelen goed op verbruik, techniek, keurmerken en herkomst.

 • Zijn deze nano-panelen van goede kwaliteit?

  Infraroodverwarmings is enorm in opkomst. Dat maakt dat er vele onbetrouwbare spelers op de markt zijn. Wij verkopen nano infraroodverwarmingspanelen van het Nederlandse merk Degree-n. Zij zijn aangesloten bij de belangengroep IG-infrarood, welke toekijkt op de markt van infrarood verwarming. Daarbij voldoen zij aan diverse keurmerken en normen. Zie onze pagina Garantie & Service.

 • Wat is de isolatiewaarde van mijn ruimte?

  Waarschijnlijk vindt u informatie over de isolatiewaarde van uw huis in een bouwtekening. Is dit niet het geval neem dan contact met ons op via de mail. We helpen u graag met het uitzoeken van het juiste paneel voor uw ruimte of panelen voor uw ruimtes.
  Mail: info@ikverwarmduurzaam.nl.

 • Kan ik later panelen bijplaatsen?

  Zeker is het mogelijk om later infraroodpanelen bij te plaatsen! Als u een paneel bijplaatst in dezelfde ruimte is het mogelijk om van dezelfde thermostaat gebruik te maken. U kunt in een ruimte verschillende zones maken, bijvoorbeeld: zithoek, eethoek, algemeen. Dan hoeft u voor plaatsing van een volgend paneel alleen het paneel en een actuator te bestellen in de webshop van ikverwarmduurzaam.nl.

Heeft u nog vragen?

Staat uw vraag er niet bij, of heeft u nog behoefte aan aanvullende informatie? Mail ons gerust naar info@ikverwarmduurzaam.nl, wij beantwoorden uw vragen binnen 2 werkdagen.

© 2021 IKVERWARMDUURZAAM.nl - Website: Vavendel - mail IKVERWARMDUURZAAM.nl

Cookies: IkVerwarmDuurzaam gebruikt functionele cookies en registreert anonieme bezoekersaantallen. We slaan pas persoonsgebonden gegevens op, als u een product aanschaft of een formulier invult. Dan slaan we de door u aangeleverde informatie op.