Duurzame nano infraroodverwarming

Nano infrarood warmte

Nanotechnologie

De roots van nanotechnologie ligt in de ruimtevaartwetenschap. Daar wordt maximale betrouwbaarheid gecombineerd met vernuftige functionaliteit en vergaande compactheid. Bij deze specialistische technologie worden materiaal op zeer kleine schaal bewerkt, op miljardste van een meter. Dit kan worden gebruikt om producten sterker of waterafstotend te maken bijvoorbeeld, maar ook om producten te verbeteren.

Wat is nano infrarood?

Door de unieke eigenschappen van nanotechnologie te combineren met infrarood was het mogelijk om de bestaande infraroodtechnieken te verbeteren. Onze producent Degree-n heeft een dispersie ontwikkeld, die geoptimaliseerd is voor de opwekking van stralingswarmte met een hoog rendement. Er wordt een hoger rendement bereikt met onze nano ir-panelen vergeleken met traditionele infraroodwarmtepanelen. Dus er wordt meer stralingswarmte geproduceerd bij een lager energieverbruik. Onze nano ir-panelen hebben een energieverbruik van 15 watt per m2. Traditionele ir-panelen zonder nanotechnolgie verbruiken maar liefst 40 tot 175 watt per m2. Dat is wel drie tot twaalf keer zoveel.
Het resultaat is een zeer laag energieverbruik van onze Infrarood verwarming.

Daarbij straalt de warmte van onze nano-panelen onder een hoek van 160 graden in plaats van de hoek van 90 graden van gewone panelen. De warmte van de ir-panelen straalt dus onder een grotere hoek uit en heeft daardoor een groter bereik.

ir-paneel

Vergeleken met conventionele verwarming zijn nano-infrarood verwarmingspanelen maar liefst 40 tot 60% goedkoper!

Carbon Nano Tubes

Onze producent Degree-n is gespecialiseerd in het ontwikkelen en toepassen van Carbon Nano Tubes (CNT). CNT is zeer geschikt als duurzame oplossing door de hoge thermische geleidbaarheid (15x groter dan koper), capaciteit (1000x groter dan koper) en de afwezigheid van fysieke achteruitgang. CNT is niet schadelijk voor mens en dier.

carbon tube nano technologie

Het eindresultaat is een zeer zuinig en uiterst duurzaam verwarmingsproduct dat een ruimte gelijkmatig en behaaglijk verwarmt.

Temperatuurcriteria

Bij nano infrarood verwarming wordt de warmte gelijkmatig verdeeld. Doordat de objecten de warmte absorberen is er nauwelijks temperatuurverschil in een ruimte. De luchttemperatuur in uw ruimte die door nano infrarood verwarming wordt verwarmd, kan tot 4°C lager zijn dan bij traditionele verwarming, terwijl de ruimte toch behaaglijk aanvoelt.

Levensduur en duurzame verwarming

De levensduur van onze nano infrarood warmtepanelen is mede door gebruik van nanotechnologie zeker 30 jaar. De lange levensduur gecombineerd met de lage installatie- en verbruikskosten maken onze nano infraroodpanelen tot een zeer duurzame mogelijkheid om uw woning of bedrijf te verwarmen.

nano infraroodpanelen

Voordelen van onze nano warmtepanelen

Eenvoudige installatie
* Met het universele ophangsysteem, dat meegeleverd wordt, monteert u het paneel in enkele minuten aan het plafond of de wand.
* Zonder aanpassingen kunt u onze producten eenvoudig toevoegen aan uw bestaande verwarmingsinstallatie.
* Wandmontage, plafondmontage of inbouw mogelijk in systeemplafond. Voor makkelijke plafondmontage kunt u onze webshop handige magneten vinden.

Energiezuinig
Onze nano ir-panelen hebben een maximale verwarmingsoutput met minimale elektrische input! Ze zijn zeer energiezuinig, zie hierboven.

Gecertificeerd
Onze nano ir-panelen worden geproduceerd door Degree-n en beschikken over alle relevante keurmerken en certificeringen. Zie ook de pagina Garantie & Service.

© 2021 IKVERWARMDUURZAAM.nl - Website: Vavendel - mail IKVERWARMDUURZAAM.nl